Fasaderski radovi

Fasaderski radovi

Fasade, osim estetske vrijednosti, imaju i druge bitne uloge kao što je zvučna i toplinska izolacija. Objekt na kojem je napravljena demit fasada od stiropora ili fasada od kamene vune ostvaruje velike uštede na grijanju zimi i hlađenju ljeti.

Kod kvalitetno izvedenih fasada ne postoji mogućnost pojavljivanja gljivica i truljenja u stambenom ili poslovnom prostoru. Vremenski utjecaji na demit fasade od stiropora ili fasade od kamene vune nemaju nikakav utjecaj. Njihova trajnost je tridesetak godina. Njihovi završni dekorativni slojevi su više vodoodbojni od nekadašnjih materijala koji su se koristili za izradu fasada.

Izrada fasade (stiropor fasade, fasade od kamene vune)

Fasade izvodimo od stiropora ili kamene vune, ljepljenem fasadnih ploča odgovarajućim ljepilom, te se pričvršćuju PVC tiplama ili pričvršnicima. Nakon lijepljenja fasadnih ploča obrađuju se svi vanjski kutovi PVC ili ALU kutnicima sa mrežicom, a zatim se cijela fasada gleta ljepilom u koje se utapa PVC staklena mrežica. Nakon sušenja fasada se impregnira (grundira) vezivnom smjesom tzv. grundkontakt.
Zadnji korak u izradi fasade je navlačenje završnog dekorativnog sloja, u boji po želji investitora, na bazi silikata, akrila ili silikona ovisno o gore navedenom modelu fasade.

Čisto Čišće također u ponudi nudi i sanacije fasada.

Zatražite besplatnu ponudu online!

Galerija radova

Reference

Grad Kastav
Agram Life osiguranje
Dogma upravljanje
Kast Mehatronika
Jadransko osiguranje
Euroagram Tis
Euroherc osiguranje
Galion RI